1 All Booked All Booked All Booked 11011 Litteraturkredsen “De dødes rige” https://www.elstedkirke.dk/?event=litteraturkredsen-de-doedes-rige&event_date=2024-02-29&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2024-02-29

Litteraturkredsen “De dødes rige”


2024-02-29 19:30 2024-02-29 21:30 Europe/Copenhagen Litteraturkredsen “De dødes rige”

Litteraturkredsen Torsdag d. 29. februar kl. 19.30-21.30. Vi vil denne gang få besøg af Steen Ole Hedelund Jørgensen som vil fortælle om Henrik Pontoppidans bog, “De dødes rige” ”De Dødes Rige” er den sidste af forfatteren Henrik Pontoppidans tre hovedværker: romanerne ”Det forjættede land”, ”Lykke Per” og ”De Dødes Rige”. I trilogien tegner Henrik Pontoppidan et tidsbillede af livsvilkår i Danmark i perioden ca. 1870 til udbruddet af 1. Verdenskrig i 1914 ”gennem skildringer af menneskesind og menneskeskæbner, hvori tidens sociale, religiøse og politiske brydninger afspejler sig”, som Henrik Pontoppidan selv formulerede det. Foredragsholderen lægger op til debat om romanen og præsenterer en tolkningsramme, der sætte fokus på identitet, individ og samfund i en tidsperiode i starten af 1900-tallet, som for Henrik Pontoppidan var udtryk for både menneskeligt, kulturelt og samfundsmæssigt forfald og udtryk for, at det moderne gennembrud havde fejlet. Gennem nærværende beskrivelser af et stort antal mennesker og deres vej gennem livet forklarer han dette forfald i en samfundskritisk fortælling. Steen Ole Hedelund Jørgensen skriver lidt om sig selv: Steen Ole Hedelund Jørgensen. Jeg er 70 år. Født og opvokset på Vestfyn på en landsbyskole, hvor jeg fik dannelse og pædagogik tæt ind livet både i skolen og barndomshjemmet. Efter sproglig studentereksamen fra Vestfyns Gymnasium i Glamsbjerg blev jeg færdig som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 1978. Jeg har altid søgt ny viden, taget flere uddannelser og efteruddannet mig. Det er sket på Silkeborg Seminarium, hvor jeg er uddannet meritlærer med linjefagene kristendom og samfundsfag. Fra Aarhus Universitet har jeg en master i design og produktion af multimedier. Jeg har læst filosofi, teologi og dyrket min store interesse for at tilegne mig og formidle teoretisk og konkret forståelse af vores samfund og individets position.   Der er en lang tradition for, at Elsted sogn afholder litteraturkreds med et varieret bogudvalg på programmet. Vi mødes i Elsted sognegård seks gange årligt – tre gange i efteråret og tre gange i foråret. Man kan optages på litteraturkredsens mailinglisten ved at melde sig til sognepræst Iben Vinther Nordestgaard via mail ivn@km.dk

Litteraturkredsen


Torsdag d. 29. februar kl. 19.30-21.30.

Vi vil denne gang få besøg af Steen Ole Hedelund Jørgensen som vil fortælle om Henrik Pontoppidans bog, “De dødes rige

”De Dødes Rige” er den sidste af forfatteren Henrik Pontoppidans tre hovedværker: romanerne ”Det forjættede land”, ”Lykke Per” og ”De Dødes Rige”. I trilogien tegner Henrik Pontoppidan et tidsbillede af livsvilkår i Danmark i perioden ca. 1870 til udbruddet af 1. Verdenskrig i 1914 ”gennem skildringer af menneskesind og menneskeskæbner, hvori tidens sociale, religiøse og politiske brydninger afspejler sig”, som Henrik Pontoppidan selv formulerede det. Foredragsholderen lægger op til debat om romanen og præsenterer en tolkningsramme, der sætte fokus på identitet, individ og samfund i en tidsperiode i starten af 1900-tallet, som for Henrik Pontoppidan var udtryk for både menneskeligt, kulturelt og samfundsmæssigt forfald og udtryk for, at det moderne gennembrud havde fejlet. Gennem nærværende beskrivelser af et stort antal mennesker og deres vej gennem livet forklarer han dette forfald i en samfundskritisk fortælling.

Steen Ole Hedelund Jørgensen skriver lidt om sig selv:

Steen Ole Hedelund Jørgensen. Jeg er 70 år. Født og opvokset på Vestfyn på en landsbyskole, hvor jeg fik dannelse og pædagogik tæt ind livet både i skolen og barndomshjemmet.
Efter sproglig studentereksamen fra Vestfyns Gymnasium i Glamsbjerg blev jeg færdig som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 1978.
Jeg har altid søgt ny viden, taget flere uddannelser og efteruddannet mig. Det er sket på Silkeborg Seminarium, hvor jeg er uddannet meritlærer med linjefagene kristendom og samfundsfag. Fra Aarhus Universitet har jeg en master i design og produktion af multimedier. Jeg har læst filosofi, teologi og dyrket min store interesse for at tilegne mig og formidle teoretisk og konkret forståelse af vores samfund og individets position.

 


Der er en lang tradition for, at Elsted sogn afholder litteraturkreds med et varieret bogudvalg på programmet. Vi mødes i Elsted sognegård seks gange årligt – tre gange i efteråret og tre gange i foråret.

Man kan optages på litteraturkredsens mailinglisten ved at melde sig til sognepræst Iben Vinther Nordestgaard via mail ivn@km.dk