BESØGSTJENESTEN

Besøgstjenesten i Lystrup, Elsted og Elev

Besøgstjenesten er blevet til i et samarbejde mellem Lokalcenter Sønderskovhus, Fællesrådet og kirkerne i området.

Formål

Målet med Besøgstjenesten er at formidle kontakt, hvor sygdom, handicap, svækkelse eller ensomhed gør det svært selv at komme ud. Besøgstjenesten tilbyder medmenneskeligt samvær gennem besøgsvenner.

Kontakten kan være af længere eller kortere varighed efter behov.

Der arrangeres små sammenkomster og udflugter for besøgsvenner og -værter et par gange om året.

Besøgsvennen

Besøgsvennen kommer på besøg efter aftale med værten og er således gæst i hjemmet. Besøgsvennen har tavshedspligt.

Besøgsarbejdet er frivilligt og ulønnet. Derfor kan besøgsvennen ikke påtage sig hjemmehjælperens opgaver. Der må heller ikke være økonomi eller økonomiske råd mellem besøgsven og vært.

Besøgstjenesten mangler besøgsvenner- og værter!

“Det er virkelig givende at være besøgsven – og jeg kan varmt anbefale det. Jeg bliver så glad af det, og det er dejligt at gøre noget for andre uden at skulle have løn for det. Det er jo på ingen måde hårdt at komme afsted. Vi har det jo bare hyggeligt sammen. Hvis man går og overvejer at blive besøgsven, så gør det!”.

Således lyder det fra en, som har været besøgsven – og denne opfordring er hermed givet videre:
Derfor: Har du tid og lyst til at besøge et andet menneske fast og regelmæssigt? Så er Besøgstjenesten i Lystrup, Elsted og Elev måske noget for dig.

Dette kræver ingen særlige forudsætninger, men evne til at lytte og leve sig ind i et andet menneskes livssituation. Besøgene er givende for både besøgsven og vært. Du vil blive introduceret til arbejdet af en af koordinatorerne, og du kan også her hente råd og vejledning. Der vil derudover være mulighed for at indgå i et fællesskab med andre besøgsvenner.

“Jeg synes, jeg sad meget alene – især også fordi jeg ikke er så godt gående længere og har mistet mange af mine venner og bekendte. Derfor tænkte jeg, at det faktiske kunne være en god idé at få en at snakke med – at få en besøgsven.”

Sådan lyder ordene fra en tidligere besøgsvært. Kan du måske nikke genkendende til ovenstående, så vil besøgstjenestens koordinatorer også meget gerne høre fra dig. Besøgstjenesten søger nemlig også nye besøgsværter, som har lyst til at få besøg af et andet menneske fast og regelmæssigt.