BRIDGEKLUBBEN
BRIDGEKLUBBEN
Vi spiller hver mandag fra kl. 14.30 til ca. 18.30, undtaget i uge 7 og 42.
Der er sæsonstart mandag d. 2. september 2024.
Vi er 20 spillere fordelt på 5 borde, hvor der spilles alle mod alle. Der er altid brug for faste afløsere.
Vi nyder kaffe og kage ved et stort langbord, inden vi går i gang med at spille. Vi skiftes til at have kage med til kaffen.
For yderligere informationer kan Jytte Welling kontaktes på telefon: 29 46 34 15
Vel mødt!
Artikel om bridgeklubben
BRIDGEKLUBBEN I ELSTED SOGN - FÆLLESSKAB OG HJERNEGYMNASTIK PÅ ÉN GANG
ARTIKEL Af Christina R. Nielsen, kordegn og Lotte Hemmer, medlem af Bridgeklubben
5 små borde, hvor kortene er lagt klar, et langt bord dækket til kage og kaffe og 20 glade mennesker - det er det syn, man møder hver mandag eftermiddag kl. 15.00 i Elsted Sognegård, hvor Bridgeklubben mødes.
Bridgeklubben begynder altid med en kop kaffe, kage og en god snak – og herefter fordeler de 20 bridgespillere sig ved de 5
borde – og bridgespillet kan begynde. Men hvad er bridge egentlig for en størrelse?
Bridge udvikledes i 1890’erne fra kortspillet whist, og spilles altid parvis, dvs. med 2 makkerpar ved hvert bord. Der spilles med 52 kort – 13 til hver spiller. Et bridgespil består i sin grundessens af 2 dele: meldinger og spil. Med sin makker skal man via meldingerne ”snakke” om, hvor mange stik man kan tage tilsammen. Det handler også om fordeling (dvs. hvor mange kort man har tilsammen i de forskellige farver), men også om styrke (dvs. hvor gode kort man har – høje kort kan stikke små kort). Man fastsætter efter et meldesystem
en trumffarve, eller så kan der spilles sans uden trumf.
Men hvorfor samles 20 mennesker i Bridgeklubben mandag efter mandag? Hvad er det særlige ved at spille bridge? Det kan en rapport fra Videnscenter for Sundhedsfremme (2015) være med til at kaste lys ovre. Rapporten angiver nemlig tre hovedårsager til, hvorfor man spiller bridge:
1) Bridge er en tankesport, og mange bridgespillere er drevet af konkurrence-elementet.
2) Bridgespillet bidrager til velvære, og mange bridgespillere mener, at spillet afstresser og giver glæde.
3) Bridgespillet foregår sammen med andre og medvirker til at udvikle og vedligeholde sociale relationer.
En lille snak med et par bridgespillere fra Bridgeklubben i Elsted sogn en mandag eftermiddag bekræfter i høj grad de resultater, som rapporten er kommet frem til. En ældre kvinde, som har spillet i flere år, fortæller: ”Jeg kommer her hver mandag, fordi det er dejligt samvær, og vi har et stærkt sammenhold. Vi snakker og griner sammen.”
En af de andre ved bordet tilføjer med et stort smil: ”Og så er det rigtigt sjovt at konkurrere mod de andre.”
I løbet af bridgespillet skal der tages beslutninger omkring meldinger og spilføring, og for at praktisere dette skal der spillerne imellem være positivitet, tillid og gensidig forståelse. Rapporten fremhæver i den forbindelse, at disse kompetencer kan bruges og overføres en masse andre steder og situationer i hverdagen.
Bridgespillerne i Elsted sogn repræsenterer i en vis udstrækning den gennemsnitlige danske bridgespiller, som rapporten beskriver som en person i 60’erne med en mellemlang videregående uddannelse. Men det er vigtigt at understrege, at bridge er for alle mennesker – også for yngre aldersgrupper. Rapporten forklarer bl.a., hvordan bridge bruges i internationale sammenhænge som et led i at uddanne børn og unge.
Bridgeklubben i Elsted begynder en ny sæson i september, og der er plads til nye deltagere.
Hvis Bridgeklubben kunne være noget for dig, så kontakt da coach Jytte Welling på tlf. 29 46 34 15, og hør nærmere.
Du kan melde dig som vikar eller komme forbi et par gange ”som en flue på væggen” for at lodde stemningen. Niveauet er bredt.
Du kan hente artiklen nedenfor.
Mødegange