0 All Booked All Booked All Booked 5666 Indsamling af livshistorier https://www.elstedkirke.dk/?event=indsamling-af-livshistorier&event_date=2019-10-11&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2019-10-11

Indsamling af livshistorier


  • VEJVISER & PRINT
2019-10-11 10:00 2019-10-11 12:00 Europe/Copenhagen Indsamling af livshistorier

. . . INDSAMLING AF LIVSHISTORIER V. LYSTRUP-ELSTED-ELEV LOKALHISTORISKE SAMLING Fredag d. 11. oktober kl. 10.00-12.00 Konfirmandstuen i Elsted Sognegård Lystrup-Elsted-Elev Lokalhistoriske Samling inviterer til indsamling af livshistorier og erindringer om Elsted fredag d. 11. oktober, fredag d. 25. oktober, fredag d. 8. november og fredag d. 22. november, alle dage kl. 10.00-12.00 I kulturåret 2017 indsamlede Stadsarkivet århusianske livshistorier. De kan findes på www.2017aarhusianere.dk/kategori/alle-erindringer Lystrup-Elsted-Elev Lokalhistoriske Samling blev også bedt om at være aktive, men de erindringer, som de havde, følte de hørte til i deres eget område, ikke i Århus. Samlingen har derfor valgt selv at gå i gang med at indsamle livshistorier eller erindringer fra lokalområdet, og begynder i Elsted. Med projektet “Livshistorier og erindringer” vil Lystrup-Elsted-Elev Lokalhistoriske Samling gerne indsamle det, man kommer til at snakke om, når man mødes og sætter kaffekanden på bordet. De vil gerne have lov til at sætte en båndoptager på bordet, så de efterfølgende ikke taber guldkornene på gulvet, men netop får dem indsamlet HVORFOR? Lystrup-Elsted-Elev Lokalhistoriske Samling føler ofte, at vi kommer for sent ud for at tale med mennesker, der ved noget. Sommetider er det et bestemt emne, vi leder informationer om, og har så ikke rigtig tid til at høre resten. For eksempel arbejder vi ofte i temaer til årbogen – noget om en gård eller en forretning. Så koncentrerer arkivet sig om de informationer, der handler specifikt om dette. I stedet kunne vi måske have fået en spændende historie om et menneske, som vi kun så som en kilde. Har du nu lyst til at være med, men kan ikke på dette tidspunkt, så hører Lystrup-Elsted-Elev Lokalhistoriske Samling gerne fra dig – og vil også gerne aftale interviews med enkeltpersoner eller måske en gruppe arbejdskammerater eller kolleger. MEN: Man skal ikke tilmelde sig – bare mød op. Lystrup-Elsted-Elev Lokalhistoriske Samling giver kaffe, og hver gang prøver de at have et oplæg, som kan sætte samtalen i gang. Arrangør: Lystrup-Elsted-Elev Lokalhistoriske Samling, som du kan læse mere om her. Download hele artiklen fra kirkebladet omkring indsamling af livshistorier og erindringer i Elsted nedenfor:  

Elsted Kirkeplads 1, 8520 Lystrup, Danmark

.
.
.
INDSAMLING AF LIVSHISTORIER V. LYSTRUP-ELSTED-ELEV LOKALHISTORISKE SAMLING


Fredag d. 11. oktober kl. 10.00-12.00
Konfirmandstuen i Elsted Sognegård


Lystrup-Elsted-Elev Lokalhistoriske Samling inviterer til indsamling af livshistorier og erindringer om Elsted fredag d. 11. oktober, fredag d. 25. oktober, fredag d. 8. november og fredag d. 22. november, alle dage kl. 10.00-12.00

I kulturåret 2017 indsamlede Stadsarkivet århusianske livshistorier. De kan findes på www.2017aarhusianere.dk/kategori/alle-erindringer Lystrup-Elsted-Elev Lokalhistoriske Samling blev også bedt om at være aktive, men de erindringer, som de havde, følte de hørte til i deres eget område, ikke i Århus. Samlingen har derfor valgt selv at gå i gang med at indsamle livshistorier eller erindringer fra lokalområdet, og begynder i Elsted.

Med projektet “Livshistorier og erindringer” vil Lystrup-Elsted-Elev Lokalhistoriske Samling gerne indsamle det, man kommer til at snakke om, når man mødes og sætter kaffekanden på bordet. De vil gerne have lov til at sætte en båndoptager på bordet, så de efterfølgende ikke taber guldkornene på gulvet, men netop får dem indsamlet

HVORFOR?
Lystrup-Elsted-Elev Lokalhistoriske Samling føler ofte, at vi kommer for sent ud for at tale med mennesker, der ved noget. Sommetider er det et bestemt emne, vi leder informationer om, og har så ikke rigtig tid til at høre resten. For eksempel arbejder vi ofte i temaer til årbogen – noget om en gård eller en forretning. Så koncentrerer arkivet sig om de informationer, der handler specifikt om dette. I stedet kunne vi måske have fået en spændende historie om et menneske, som vi kun så som en kilde.

Har du nu lyst til at være med, men kan ikke på dette tidspunkt, så hører Lystrup-Elsted-Elev Lokalhistoriske Samling gerne fra dig – og vil også gerne aftale interviews med enkeltpersoner eller måske en gruppe arbejdskammerater eller kolleger.

MEN: Man skal ikke tilmelde sig – bare mød op. Lystrup-Elsted-Elev Lokalhistoriske Samling giver kaffe, og hver gang prøver de at have et oplæg, som kan sætte samtalen i gang.

Arrangør: Lystrup-Elsted-Elev Lokalhistoriske Samling, som du kan læse mere om her.

Download hele artiklen fra kirkebladet omkring indsamling af livshistorier og erindringer i Elsted nedenfor:

Download “Artikel om livshistorier - kirkeblad 2019, 3. kvartal”

kirkeblad_v2.0_til-tryk-14.pdf – Downloadet 607 gange – 44,57 KB