Kunst i Sognegården – 2021

Fernisering: Anne-Mette Nyland

Søndag d. 17. januar 2021 kl. 12.15 – 14.15 (efter gudstjenesten) i Elsted Sognegård.

Elsted Kirkes kunstudvalg inviterer alle interesserede til fernisering og udstilling af Anne-Mette Nylands værker. Ferniseringen ligger i forlængelse af søndagens gudstjeneste, og den sædvanlige kirkekaffe vil denne dag være afløst af et mindre traktement i sognegården samt åbning af udstillingen og ferniseringsmusik. v. Elstedkoret. Alle er velkomne.

Anne-Mette Nyland om sig selv og sin kunst:

DYNAMIC SILENCE
“Jeg har været optaget af stilhed gennem nogle år, det har været og er stadig min kilde til inspiration.
Denne serie malerier, som jeg har kaldt, Dynamic Silence er lavet under et 6 mnd. arbejdsophold i Barcelona i 2015.Foto_Anne-Mette Nyland

Her boede jeg som nabo til Gaudis Sagrada de Familia, en fantastisk nygotisk katedral som har været under opførelse i over 100 år.
På alle måder er katedralen en sansemæssig kraftfuld oplevelse af dekoration, skulptur, symbol, glasmosaik, lys og rum. På trods af det stærke indtryk bliver man fyldt med stilhed når man kommer ind i katedralen.
Det er ikke så svært at opleve/mærke stilheden ude i naturen, eller hvis man er alene. Men i en stor by der har ligeså mange indbyggere som hele Danmark, hvor der altid er mange mennesker, meget trafik og som pulser og syder af liv, kan det være en udfordring.
Så jeg har arbejdede med elementer fra naturen, symbolverdenen og alle de indtryk den dejlige by gav, blan det det hele sammen og forsøgt at skabe ro. “

For yderligere information se kunstnerens hjemmeside

Udstillingen kommer til at hænge i sognegården frem til og med onsdag d. 14. april 2021. Værkerne kan ses, når kordegnen er til stede i sognegården, og når lokalerne ikke er optaget af “lukkede” arrangementer. Kontakt eventuelt kordegn Christina Nielsen på tlf. 86 22 68 12 eller elsted.sogn@km.dk

Fernisering og udstilling: Birgit Bisgaard

Søndag d. 18. april 2021 ca. kl. 12.15 – 14.15 (udskudt fra d. 29. marts 2020 pga. coronavirus)

Elsted Kirkes kunstudvalg inviterer alle interesserede til fernisering og udstilling af Birgit Bisgaards værker i Elsted sognegård.  Ferniseringen ligger i forlængelse af søndagens gudstjeneste, og den sædvanlige kirkekaffe vil denne dag være afløst af et mindre traktement i sognegården samt åbning af udstillingen og ferniseringsmusik v. Peer Kjær Andersen. Alle er velkomne.

Birgit Bisgaards præsentation af sig selv:

“Jeg har altid tegnet og malet. I 25 år arbejdede jeg som billedkunstlærer på en efterskole. Inspirationen har jeg fået fra naturen, musikken og de gamle mestre. Det er især rokoko-malere som Watteau og Fragonard, der har inspireret mig. Fra nyere tid har impressionisterne fængslet mig, især Monet og senere Matisse.

Jeg maler med acryl i små pastose strøg mange forskellige motiver, hvor landskab og megablomster nok har været dominerende. Landskabs-inputtet har jeg ikke mindst fået fra min udsigt fra området omkring Todbjerg, hvor jeg har boet i mange år.

Har udstillet mange steder, bl.a. Alletiderskunst Ridehuset, Galleri Molevit Skagen, Åbne Døre Aarhus og i private firmaer.”

For yderligere information se kunstnerens hjemmeside birgitbisgaard.dk

Birgit Bisgaard
Brovej 4
8543 Hornslet
tlf. 22 85 55 08

Udstillingen kommer til at hænge i sognegården frem til ultimo juni 2021. Værkerne kan ses, når kordegnen er til stede i sognegården, og når lokalerne ikke er optaget af “lukkede” arrangementer. Kontakt eventuelt kordegn Christina Nielsen på tlf. 86 22 68 12 eller elsted.sogn@km.dk

Fernisering og udstilling: Antje Fries Harberg

Søndag d. 12. september ca. kl. 12.15 – 14.15

Elsted Kirkes kunstudvalg inviterer alle interesserede til fernisering og udstilling af Antje Fries Harbergs værker i Elsted sognegård.  Ferniseringen ligger i forlængelse af søndagens gudstjeneste, og den sædvanlige kirkekaffe vil denne dag være afløst af et mindre traktement i sognegården samt åbning af udstillingen og ferniseringsmusik. Alle er velkomne.

Du kan gå på opdagelse på kunstnerens egen hjemmeside https://antjefries.dk/

Nærmere info følger.