Kunst i Sognegården – 2022

Fernisering og udstilling: Inge Hedegaard

Søndag 23. januar  ca. kl. 12.15 – 14.15

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Inge skriver om sig selv:

Mit første sæt pensler og oliemaling købte jeg, da jeg var 15 år.

Når jeg har rejst, har farvekridt og blyanter altid fulgt med.

Mit værksted ligger på Mols. Og der – i naturen – opstår ideer til de fleste af billederne.

Himmel, hav, vand, træer, sten og stokke går igen på billederne – enten som naturalistiske gengivelser eller som abstraktioner. Jeg har også arbejdet med mennesker, portrætter og ansigter.

Mit motivvalg er alsidigt. Jeg har for eksempel arbejdet en del med temaet ordsprog og talemåder.

Jeg betragter mig som ekspressiv kolorist. Jeg maler fortrinsvis med akryl.
Naturen – især her på Mols – med alle dens luner er inspiration for mine malerier.  Det må godt ligne lidt, men alligevel ikke …
Jeg har deltaget i adskillige censurerede udstillinger og modtaget diplom fra European Art Museum.

I januar 2018 deltog jeg i Leonardo Da Vinci-prisarrangement i Borghese Palace i Firenze − The Second Leonardo Da Vinci Award, Firenze.

I marts 2018 deltog jeg i Biennale of the Nations i Venedig, og i december 2019 deltog jeg i en inviteret udstilling i Prag arrangeret af MUSA – en organisation, som arbejder internationalt for kvindelige kunstnere.

Jeg er registreret Art Money-kunstner. Se den internationale Art Money-hjemmeside, www.artmoney.org.

Alle mine værker kan ses på min hjemmeside: www.ingehedegaard.dk

Værkerne kan ses i kordegnekontorets åbningstid og når lokalerne ikke er optaget af “lukkede” arrangementer. Kontakt eventuelt kordegnen på tlf. 40 12 10 65 (mandag – fredag 10 – 13) eller elsted.sogn@km.dk

_______________________________________________________________________________________________________________

Fernisering og udstilling: Anne-Mette Nyland

Søndag d. 24. april 2022 ca. kl. 12.15 – 14.15

Elsted Kirkes kunstudvalg inviterer alle interesserede til fernisering og udstilling af Anne-Mette Nylands værker. Ferniseringen ligger i forlængelse af søndagens gudstjeneste, og den sædvanlige kirkekaffe vil denne dag være afløst af et mindre traktement i sognegården samt åbning af udstillingen og ferniseringsmusik. Alle er velkomne.

Anne-Mette Nyland om sig selv og sin kunst:

DYNAMIC SILENCE
“Jeg har været optaget af stilhed gennem nogle år, det har været og er stadig min kilde til inspiration.

Denne serie malerier, som jeg har kaldt, Dynamic Silence er lavet under et 6 mnd. arbejdsophold i Barcelona i 2015.

Foto_Anne-Mette Nyland

Her boede jeg som nabo til Gaudis Sagrada de Familia, en fantastisk nygotisk katedral som har været under opførelse i over 100 år.
På alle måder er katedralen en sansemæssig kraftfuld oplevelse af dekoration, skulptur, symbol, glasmosaik, lys og rum. På trods af det stærke indtryk bliver man fyldt med stilhed når man kommer ind i katedralen.
Det er ikke så svært at opleve/mærke stilheden ude i naturen, eller hvis man er alene. Men i en stor by der har ligeså mange indbyggere som hele Danmark, hvor der altid er mange mennesker, meget trafik og som pulser og syder af liv, kan det være en udfordring.
Så jeg har arbejdede med elementer fra naturen, symbolverdenen og alle de indtryk den dejlige by gav, blandet det hele sammen og forsøgt at skabe ro. ”

For yderligere information se kunstnerens hjemmeside.

Mail:  anyland@mail.dk