Kunst i Sognegården – 2019


Fernisering og udstilling af Fotogruppens billeder

Næste udstilling og fernisering foregår søndag  d. 13. januar 2019 ca. kl. 12.15 efter gudstjenesten i Elsted Sognegård.. Fotogruppen fra Lokalcenter Sønderskovhus udstiller sine flotte fotografier. Der vil være musikalsk underholdning ved Elstedkoret. Der er gratis entré.

Udstillingen kan ses i sognegården til og d. 11. marts  2019 – og som udgangspunkt på hverdage kl. 10.00-15.00, bortset fra i undervisningssituationer, ved begravelseskaffe og andre aktiviteter. Kontakt evt. kordegn Christina Raakjær Nielsen på tlf. 86 22 68 12 el. elsted.sogn@km.dk 

Fotogruppen består af både mænd og kvinder – nogle er eller har været på fotokursus på Sønderskovhus, andre er medlemmer af Fotoklubben, der også mødes på lokalcentret, men fælles for dem alle er, at de har en passion og en interesse for fotografering.

Der er ikke noget gennemgående tema i de udstillede fotos, så motivvalget har været frit for den enkelte fotograf, alt lige fra det arkitektoniske til fugle ved Egå Engsø og den fineste lille blomst. Fotogruppen har tidligere udstillet på bl.a. Sønderskovhus, i Lyngå Sognegård, Lystrup Kirke og Elev Sognehus.

Vil du vide mere om Fotogruppen?
Fotogruppen er en åben gruppe, som gerne vil have nye medlemmer. De mødes onsdage og fredage formiddage. Kontakt Tage Lindegaard (tlf. 2063 8316) eller Preben Bager (3053 9091) for nærmere info.

 


Fernisering og udstilling af mulitkunstneren Ritta Hedegaards værker

Fernisering foregår søndag  d. 31. marts 2019 efter gudstjenesten. Der vil være musikalsk underholdning ved et af kirkens kor unde under ledelse af Jørgen Ellekilde. Alle er velkomne. 

Udstillingen kan ses i sognegården til og d. 3. juni  2019 – og som udgangspunkt på hverdage kl. 10.00-15.00, bortset fra i undervisningssituationer, ved begravelseskaffe og andre aktiviteter. Kontakt evt. kordegn Christina Raakjær Nielsen på tlf. 86 22 68 12 el. elsted.sogn@km.dk 

Ritta Hedegaard om sig selv og sin kunst: 

“En klog mand sagde engang, Jeg har nu sat mig for at blive fuldkommen livsnyder med hensyn
til min kunst, intet for eftertiden, men alt for samtiden og øjeblikket.” Det er store ord, om jeg kan leve op til det, tiden vise. Men jeg har lysten til at prøve. 

I vores stressede IT-verden, har jeg bildt mig ind, at det er sundt for sjælen at kunne fordybe sig og bruge sin kreativitet. Derfor er det for mig ikke noget skønnere at lege og opdagelse, og lade fantasien blomstre og kanalisere det ud til noget kreativt 

Det kan være at se eller opleve mennesker, naturen, stilheden, eller ensomheden. Oplevelsen er afhængig af stemningen.  Mine billeder og skulpturer bærer som regel præg deraf. Det gælder både udtryksformen, farverne og materialerne. 

Efter en kritisk sygdom, er jeg kommet til et tidspunkt i livet, hvor tiden er blevet skelsættende…. Jeg værdsætter og nyder livet, og accepterer, at der er nogle barrikader og bjerge der skal bestiges og projekter der skal løses , for at komme videre i livet. Dette er med til at udvikle mig menneskeligt og kunstnerisk. Jeg går løbende kursus i forskellige udtryksformer. Jeg arbejder f.eks lærred, papir, sten og laver skulpturer i forskellige materialer. 

Jeg betegner mig selv som en ildsjæl, nysgerrig, udforskende, livsglad 

Jeg har permanent udstilling i mit eget Galleri Ritt og har løbende udstillinger i forskellige gallerier og i forskellige sammenhænge.” 

 Kontaktinfo:

Galleri Ritt, Hyttenvej 4,  8586 Ørum Djurs
Tlf:: +4520208835
Mail: rittahedegaard@mail.dk
Åbningstider: Efter aftale
Hjemmeside: http://galleriritt.dk/