Kunst i Sognegården – 2020


Dobbelt fernisering: Øssur Mohr & OIe Vandborg Mikkelsen

Ferniseringen foregår søndag d. 13. september kl. 12.15 – 14.15 (efter gudstjenesten). Alle er velkomne. Der vil være ferniseringsmusik v. “Den lille Salon” under ledelse af Lis Klestrup.

Øssur Mohr udstiller malerier, mens Ole Vandborg Mikkelsen udstiller stenskulpturer.

Udstillingen kommer til at hænge i sognegården frem til og med d. 2. december 2020. Øssur Mohr lader sine billeder hænge frem til d. 13. januar. Værkerne kan ses, når kordegnen er til stede i sognegården, og når lokalerne ikke er optaget af “lukkede” arrangementer. Kontakt eventuelt kordegn Christina Nielsen på tlf. 86 22 68 12 eller elsted.sogn@km.dk

Ole Vandborg Mikkelsen fortæller om sig selv og sin kunst:
Jeg har siden 1997 beskæftiget mig med at lave stenskulpturer. Jeg arbejder i forskellige stenarter og udtrykker mig primært abstrakt. Mange gange bevarer jeg stenens naturlige overflade som en stærk kontrast til andre bearbejdede områder. Det er altid spændende at arbejde i et hårdt materiale, specielt når den spontane figur viser sig efter grove bearbejdninger.

Kontaktinfo:
Ole Vandborg Mikkelsen
Mail: lailaogole@hotmail.com
Tlf. 29897435

Om Øssur Mohr og hans kunst:

Øssur Mohr, født i 1961, er autodidakt kunstmaler. Han er medlem af BKF og af Det færøske myndlistafólk MYND.

Øssur Mohr begyndte at udstille i 80 erne, og hans første udstilling i Danmark var hans debut på Kunstnernes Vinterudstilling i Sønderjylland. Siden har han haft mange store udstillinger på Færøerne, Danmark, Norge, Island, Sverige , Belgien, Holland, Østrig, Polen, Tyskland og USA.

Øssur Mohr er repræsenteret på Færøernes Kunstmuseum, Varde Kunstmuseum, Vejle Kunstmuseum, Ribe Kunstmuseum, i Kulturministeriet og hos mange offentlige og private institutioner. Øssur Mohr har solgt til private samlinger over det meste af verden.

Øssur Mohr har deltaget på flere kunstmesser og mange censurerede udstillinger, bl.a i 2006 hvor han sammen med 11 andre færøske malere udstillede på ”Den Frie” i København under udstillingen ”Færøsk Kunst 2006” og på ”Leopold Museum” i Wien i 2010.

Øssur Mohr har også haft mange udsmykningsopgaver, især i Danmark, og udstillet på mange gallerier i Danmark.

Det er udgivet to bøger ud om Øssur Mohr, i 2004 kom bogen ”Glottar” som Det Færøske Kunstmuseum formidlede, og i 2012 blev bogen ”Lyset fra Fjeldet” færdig  en bog som Ole Lindboe har skrevet.

Øssurs motivverden er huse og mennesker. I de senere år har han opløst de gamle sammenhænge. Det horisontale rum er sat ud af kraft. Bygden er der stadig, men mere som et springbræt ind i et mere abstrakt univers.

Øssur Mohr er kendt som maleren, der om og om igen maler Leirvíksfjeld i dybe blå, grønne og skærende hvide farver set fra Fuglefjord, som er hans hjemby. Han bliver aldrig færdig, der kommer hele tiden nye lysglimt, fjeldets,jordens og himlens farver og former forvandles i en uendelighed.

Mange betragter i dag fjeldet som et helt specielt Øssur Mohr kendetegn.

Nedenfor kan du downloade to tekster/artikler skrevet om Øssur Mohr og hans kunst:

Download “Fængslende flygtighed v. Anna V. Ellingsgaard” Fængslende-flygtighed-af-Anna-V.-Ellingsgaard.pdf – Downloadet 12 gange – 67 kB

Download “Kunstavisen Monica Ritterband om Øssur Mohr” Kunstavisen-Monica-Ritterband-om-Øssur-Mohr.pdf – Downloadet 45 gange – 35 MB

 

Du kan læse mere om Øssur Mohr på hans hjemmeside.

Kunst i Sognegården – 2021


Fernisering: Anne-Mette Nyland

Søndag d. 17. januar 2021 kl. 12.15 – 14.15 (efter gudstjenesten) i Elsted Sognegård.

Elsted Kirkes kunstudvalg inviterer alle interesserede til fernisering og udstilling af Anne-Mette Nylands værker. Ferniseringen ligger i forlængelse af søndagens gudstjeneste, og den sædvanlige kirkekaffe vil denne dag være afløst af et mindre traktement i sognegården samt åbning af udstillingen og ferniseringsmusik. Alle er velkomne.

Anne-Mette Nyland om sig selv og sin kunst:

DYNAMIC SILENCE
“Jeg har været optaget af stilhed gennem nogle år, det har været og er stadig min kilde til inspiration.
Denne serie malerier, som jeg har kaldt, Dynamic Silence er lavet under et 6 mnd. arbejdsophold i Barcelona i 2015.Foto_Anne-Mette Nyland

Her boede jeg som nabo til Gaudis Sagrada de Familia, en fantastisk nygotisk katedral som har været under opførelse i over 100 år.
På alle måder er katedralen en sansemæssig kraftfuld oplevelse af dekoration, skulptur, symbol, glasmosaik, lys og rum. På trods af det stærke indtryk bliver man fyldt med stilhed når man kommer ind i katedralen.
Det er ikke så svært at opleve/mærke stilheden ude i naturen, eller hvis man er alene. Men i en stor by der har ligeså mange indbyggere som hele Danmark, hvor der altid er mange mennesker, meget trafik og som pulser og syder af liv, kan det være en udfordring.
Så jeg har arbejdede med elementer fra naturen, symbolverdenen og alle de indtryk den dejlige by gav, blan det det hele sammen og forsøgt at skabe ro. “

For yderligere information se kunstnerens hjemmeside 

Udstillingen kommer til at hænge i sognegården frem til og med onsdag d. 14. april 2021. Værkerne kan ses, når kordegnen er til stede i sognegården, og når lokalerne ikke er optaget af “lukkede” arrangementer. Kontakt eventuelt kordegn Christina Nielsen på tlf. 86 22 68 12 eller elsted.sogn@km.dk


Ferniseringen a Birgit Bisgaards værker blev desværre aflyst d. 29. marts pga. coronavirus. Denne fernisering er nu skubbet til d. 18. april 2021. 

Fernisering og udstilling: Birgit Bisgaard

Søndag d. 18. april 2021 ca. kl. 12.15 – 14.15 (udskudt fra d. 29. marts 2020 pga. coronavirus)

Elsted Kirkes kunstudvalg inviterer alle interesserede til fernisering og udstilling af Birgit Bisgaards værker i Elsted sognegård.  Ferniseringen ligger i forlængelse af søndagens gudstjeneste, og den sædvanlige kirkekaffe vil denne dag være afløst af et mindre traktement i sognegården samt åbning af udstillingen og ferniseringsmusik v. kirkens organist Gethin Davies-Jones. Alle er velkomne.

Birgit Bisgaards præsentation af sig selv:

“Jeg har altid tegnet og malet. I 25 år arbejdede jeg som billedkunstlærer på en efterskole. Inspirationen har jeg fået fra naturen, musikken og de gamle mestre. Det er især rokoko-malere som Watteau og Fragonard, der har inspireret mig. Fra nyere tid har impressionisterne fængslet mig, især Monet og senere Matisse.

Jeg maler med acryl i små pastose strøg mange forskellige motiver, hvor landskab og megablomster nok har været dominerende. Landskabs-inputtet har jeg ikke mindst fået fra min udsigt fra området omkring Todbjerg, hvor jeg har boet i mange år.

Har udstillet mange steder, bl.a. Alletiderskunst Ridehuset, Galleri Molevit Skagen, Åbne Døre Aarhus og i private firmaer.”

For yderligere information se kunstnerens hjemmeside birgitbisgaard.dk

Birgit Bisgaard
Brovej 4
8543 Hornslet
tlf. 22 85 55 08

Udstillingen kommer til at hænge i sognegården frem til ultimo juni 2021. Værkerne kan ses, når kordegnen er til stede i sognegården, og når lokalerne ikke er optaget af “lukkede” arrangementer. Kontakt eventuelt kordegn Christina Nielsen på tlf. 86 22 68 12 eller elsted.sogn@km.dk