Kunst i Sognegården – 2020

Fernisering og udstilling: Eva Andersen

Søndag d. 12. januar ca. kl. 12.15 – 14.15

Elsted Kirkes kunstudvalg inviterer alle interesserede til fernisering og udstilling af Eva Andersens værker i Elsted Sognegård. Ferniseringen ligger i forlængelse af søndagens gudstjeneste, og den sædvanlige kirkekaffe vil denne dag være afløst af et mindre traktement i sognegården samt åbning af udstillingen og ferniseringsmusik v. Elstedkoret under ledelse af Sofie K. Harksen. Alle er velkomne.

Eva Andersen om sig selv og sin kunst:

Jeg har været et af de børn, der blev ved med at tegne efter puberteten, og som ikke kunne og ikke ønskede at holde op. Efter en lang karriere i sundhedsvæsenet er jeg så glad for at kunne bruge min fulde tid som pensionist med min lidenskab for maleriet.

Jeg arbejder for tiden mest med akvareller og pastelbilleder med motiver fra skoven omkring mig, haven og stranden. Mine arbejder er naturalistiske og impressionistiske med hensyntagen til vejret og tiden på året og dagen.  Gennem årene har jeg fulgt mange kurser (Karina Jensen, Ulla Lundsgart og flere andre), bl.a. på internettet, hvor jeg skylder stor tak til Johannes Vloothuis som er en inspirerende lærer i håndværket, som jeg finder vigtigt at kunne beherske, før der for mig kommer et mere kunstnerisk udtryk.

Jeg ” går på arbejde” hver dag med mine tegninger og malerier, ligesom jeg dyrker samarbejdet med andre kunstnere for sparring og inspiration.

Jeg udstiller på galleriet i Ryomgård og har haft flere udstillinger på Tinghuset i Ebeltoft udover diverse institutioner spredt ud over Djursland.

Stemninger og æstetik er vigtige for mig at viderebringe til beskueren

Du kan læse mere og se billeder af Eva Andersens værker på hendes hjemmeside, Facebookside og Instagramprofil: evamariaandersen

Kontaktinfo:
Eva Andersen
Tranehusevej 10 A
8585 Glesborg
tandlaege@eva-andersen.dk

Udstillingen kan ses i sognegården til og d. 25. marts 2020 – og som udgangspunkt på hverdage kl. 10.00-15.00, bortset fra i undervisningssituationer, ved begravelseskaffe og andre aktiviteter. Kontakt evt. kordegn Christina Raakjær Nielsen på tlf. 86 22 68 12 el. elsted.sogn@km.dk

Fernisering og udstilling: Birgit Bisgaard

Søndag d. 29. marts ca. kl. 12.15 – 14.15

Elsted Kirkes kunstudvalg inviterer alle interesserede til fernisering og udstilling af Birgit Bisgaards værker i Elsted sognegård.  Ferniseringen ligger i forlængelse af søndagens gudstjeneste, og den sædvanlige kirkekaffe vil denne dag være afløst af et mindre traktement i sognegården samt åbning af udstillingen og ferniseringsmusik v. kirkens organist Gethin Davies-Jones. Alle er velkomne.

Birgit Bisgaards præsentation af sig selv:

“Jeg har altid tegnet og malet. I 25 år arbejdede jeg som billedkunstlærer på en efterskole. Inspirationen har jeg fået fra naturen, musikken og de gamle mestre. Det er især rokoko-malere som Watteau og Fragonard, der har inspireret mig. Fra nyere tid har impressionisterne fængslet mig, især Monet og senere Matisse.

Jeg maler med acryl i små pastose strøg mange forskellige motiver, hvor landskab og megablomster nok har været dominerende. Landskabs-inputtet har jeg ikke mindst fået fra min udsigt fra området omkring Todbjerg, hvor jeg har boet i mange år.

Har udstillet mange steder, bl.a. Alletiderskunst Ridehuset, Galleri Molevit Skagen, Åbne Døre Aarhus og i private firmaer.”

For yderligere information se kunstnerens hjemmeside birgitbisgaard.dk

Birgit Bisgaard
Brovej 4
8543 Hornslet
tlf. 22 85 55 08

Udstillingen kommer til at hænge i sognegården frem til og med d. 10. juni 2020. Værkerne kan ses, når kordegnen er til stede i sognegården, og når lokalerne ikke er optaget af “lukkede” arrangementer. Kontakt eventuelt kordegn Christina Nielsen på tlf. 86 22 68 12 eller elsted.sogn@km.dk

Fernisering og udstilling: Øssur Mohr

Ferniseringen foregår søndag d. 13. september kl. 12.15 – 14.15 (efter gudstjenesten). Alle er velkomne.

Du kan læse mere om kunstneren på hans hjemmeside.

Udstillingen kommer til at hænge i sognegården frem til og med d. 2. december 2020. Værkerne kan ses, når kordegnen er til stede i sognegården, og når lokalerne ikke er optaget af “lukkede” arrangementer. Kontakt eventuelt kordegn Christina Nielsen på tlf. 86 22 68 12 eller elsted.sogn@km.dk