Kunst i Sognegården – 2023


Fernisering og udstilling: Kunstudstilling til samtale og refleksion

Elsted Kirkes Kunstudvalg inviterer i efteråret til en stor dobbeltkunstudstilling med fotogruppen FOTO*VISION og bronzeskulptøreren Robert Jakobsen. Udstillingen forener det fjerne med det nære, mørket med lyset og skulpturer med kærlighed, mytefortælling og tavshed

Under overskriften “I mørket lever lyset” præsenterer fotogruppen FOTO*VISION en udstilling af kunstfotografier med motiver fra såvel fjerne lande som fra det helt nære, der gengiver synsindtryk, arkitektur, naturlandskaber og dyreverdenen. Fotogruppen udgør tre fotografer: Jørgen Bundgaard, Johnny Schou og Peter Krogbæk Andreasen, der med hver deres indgang til kunstfotografiet, har sammensat en udstilling, hvormed de ønsker at give beskueren en oplevelse, der kan igangsætte tanker og skabe indre oplevelser.

Robert Jakobsen ønsker også med hans udstilling: ”Skulpturer som kærlighedsbeskyttere, mytefortællere og tavshedsholdere”, at igangsætte tanker og samtaler. Han mener nemlig, at skulpturerne er skabt som samtalepartnere. Partnere, der er i stand til at holde fast i tavsheden. Gennem et par årtier har han koblet det ordløse kunstneriske arbejde med samtalens mulighed og ordenes tusindårige betydning. Myter er det stof, som skulpturerne materialiseres af, og Jakobsen opfatter skulpturerne som mytefortællere, der fortæller myter, som i en vist forstand er uvirkelige og dog hele tiden sker. Hans skulpturer laves oftest af kasseret materialer primært jern, træ og glas.

Fernisering: Kom til ferniseringen på dobbeltudstillingen søndag d. 24. september kl.12.15 i Elsted Sognegård, hvor kunstudvalget byder på et let traktement og musikalsk underholdning.

Der er gratis entré.

Udstillingen varer til medio januar 2024.

Downloade flyeren her: 

Download “Flyer til dobbeltudstilling med FOTO*VISION og Robert Jakobsen”

Udstilling-11.pdf – Downloadet 10 gange – 1,53 MB

Book your tickets