Kunst i Sognegården – 2020


 Dobbelt udstilling: Øssur Mohr & OIe Vandborg Mikkelsen

Ferniseringen foregik søndag d. 13. september kl. 12.15 – 15.00. Der var løbende ferniseringsmusik v. “Den lille Salon” under ledelse af Lis Klestrup.

Tryk på knappen nedenfor, og se en video fra ferniseringen. Hør bl.a. de to kunstnere fortælle om inspirationen m.m. til deres kunst. Videoen er udarbejdet af SeniorTv, Østjylland:

Se video fra ferniseringen

Øssur Mohr udstiller malerier, mens Ole Vandborg Mikkelsen udstiller stenskulpturer.

Udstillingen hænger i sognegården frem til og med d. 2. december 2020. Øssur Mohr lader sine billeder hænge frem til d. 13. januar. Værkerne kan ses, når kordegnen er til stede i sognegården, og når lokalerne ikke er optaget af “lukkede” arrangementer. OBS! Kontakt kordegn Christina Nielsen på tlf. 86 22 68 12 eller elsted.sogn@km.dk for ikke at gå forgæves. 

Ole Vandborg Mikkelsen fortæller om sig selv og sin kunst:
Jeg har siden 1997 beskæftiget mig med at lave stenskulpturer. Jeg arbejder i forskellige stenarter og udtrykker mig primært abstrakt. Mange gange bevarer jeg stenens naturlige overflade som en stærk kontrast til andre bearbejdede områder. Det er altid spændende at arbejde i et hårdt materiale, specielt når den spontane figur viser sig efter grove bearbejdninger.

Kontaktinfo:
Ole Vandborg Mikkelsen
Mail: lailaogole@hotmail.com
Tlf. 29897435

Om Øssur Mohr og hans kunst:

Øssur Mohr, født i 1961, er autodidakt kunstmaler. Han er medlem af BKF og af Det færøske myndlistafólk MYND.

Øssur Mohr begyndte at udstille i 80 erne, og hans første udstilling i Danmark var hans debut på Kunstnernes Vinterudstilling i Sønderjylland. Siden har han haft mange store udstillinger på Færøerne, Danmark, Norge, Island, Sverige , Belgien, Holland, Østrig, Polen, Tyskland og USA.

Øssur Mohr er repræsenteret på Færøernes Kunstmuseum, Varde Kunstmuseum, Vejle Kunstmuseum, Ribe Kunstmuseum, i Kulturministeriet og hos mange offentlige og private institutioner. Øssur Mohr har solgt til private samlinger over det meste af verden.

Øssur Mohr har deltaget på flere kunstmesser og mange censurerede udstillinger, bl.a i 2006 hvor han sammen med 11 andre færøske malere udstillede på ”Den Frie” i København under udstillingen ”Færøsk Kunst 2006” og på ”Leopold Museum” i Wien i 2010.

Øssur Mohr har også haft mange udsmykningsopgaver, især i Danmark, og udstillet på mange gallerier i Danmark.

Det er udgivet to bøger ud om Øssur Mohr, i 2004 kom bogen ”Glottar” som Det Færøske Kunstmuseum formidlede, og i 2012 blev bogen ”Lyset fra Fjeldet” færdig  en bog som Ole Lindboe har skrevet.

Øssurs motivverden er huse og mennesker. I de senere år har han opløst de gamle sammenhænge. Det horisontale rum er sat ud af kraft. Bygden er der stadig, men mere som et springbræt ind i et mere abstrakt univers.

Øssur Mohr er kendt som maleren, der om og om igen maler Leirvíksfjeld i dybe blå, grønne og skærende hvide farver set fra Fuglefjord, som er hans hjemby. Han bliver aldrig færdig, der kommer hele tiden nye lysglimt, fjeldets,jordens og himlens farver og former forvandles i en uendelighed.

Mange betragter i dag fjeldet som et helt specielt Øssur Mohr kendetegn.

Nedenfor kan du downloade to tekster/artikler skrevet om Øssur Mohr og hans kunst:

Download “Fængslende flygtighed v. Anna V. Ellingsgaard” Fængslende-flygtighed-af-Anna-V.-Ellingsgaard.pdf – Downloadet 20 gange – 67 kB

Download “Kunstavisen Monica Ritterband om Øssur Mohr” Kunstavisen-Monica-Ritterband-om-Øssur-Mohr.pdf – Downloadet 83 gange – 35 MB

Du kan læse mere om Øssur Mohr på hans hjemmeside.

 Download flyer fra ferniseringen nedenfor:

 

Download “Øssur-Mohr-og-Ole-Vandborg-Mikkelsen_Kunst-i-sognegården_flyer.pdf” Øssur-Mohr-og-Ole-Vandborg-Mikkelsen_Kunst-i-sognegården_flyer.pdf – Downloadet 3 gange – 832 kB