Kunst i Sognegården – marts – juni 2019

 


 

Udstilling: Ritta Hedegaard

Søndag d. 31. marts 2019 var der fernisering af Ritta Hedegaards værker, hvor pigedrengekoret v. Lystrup og Elsted Kirker stod for den musikalske underholdning. Ferniseringen var godt besøgt –  ca. 70 gæster kom forbi denne solrige eftermiddag i Elsted Sognegård. Fra Elsted  Kirkes kunstudvalg skal der lyde en stor tak til alle de fremmødte.

Se billeder fra ferniseringen her.

Udstillingen kan ses i sognegården til og med d. 23. juni  2019 (obs! perioden er udvidet ift. tidligere annonceret) – og som udgangspunkt på hverdage kl. 10.00-15.00, bortset fra i undervisningssituationer, ved begravelseskaffe og andre aktiviteter. Kontakt evt. kordegn Christina Raakjær Nielsen på tlf. 86 22 68 12 el. elsted.sogn@km.dk 

Ritta Hedegaard om sig selv og sin kunst: 

“En klog mand sagde engang, Jeg har nu sat mig for at blive fuldkommen livsnyder med hensyn til min kunst, intet for eftertiden, men alt for samtiden og øjeblikket.” Det er store ord, om jeg kan leve op til det, tiden vise. Men jeg har lysten til at prøve. 

I vores stressede IT-verden har jeg bildt mig ind, at det er sundt for sjælen at kunne fordybe sig og bruge sin kreativitet. Derfor er det for mig ikke noget skønnere at lege og opdagelse og lade fantasien blomstre og kanalisere det ud til noget kreativt 

Det kan være at se eller opleve mennesker, naturen, stilheden, eller ensomheden. Oplevelsen er afhængig af stemningen. Mine billeder og skulpturer bærer som regel præg deraf. Det gælder både udtryksformen, farverne og materialerne. 

Efter en kritisk sygdom, er jeg kommet til et tidspunkt i livet, hvor tiden er blevet skelsættende…. Jeg værdsætter og nyder livet og accepterer, at der er nogle barrikader og bjerge, der skal bestiges, og projekter, der skal løses, for at komme videre i livet. Dette er med til at udvikle mig menneskeligt og kunstnerisk. Jeg går løbende kursus i forskellige udtryksformer. Jeg arbejder f.eks. lærred, papir, sten og laver skulpturer i forskellige materialer. 

Jeg betegner mig selv som en ildsjæl, nysgerrig, udforskende, livsglad 

Jeg har permanent udstilling i mit eget Galleri Ritt og har løbende udstillinger i forskellige gallerier og i forskellige sammenhænge.” 

Kontaktinfo:
Galleri Ritt, Hyttenvej 4,  8586 Ørum Djurs
Tlf:: +4520208835
Mail: rittahedegaard@mail.dk
Åbningstider: Efter aftale
Hjemmeside: http://galleriritt.dk/ 

 

Download folderen fra Ritta Hedegaards fernisering:

Download “Ritta-Hedegaard_Kunst-i-sognegården_flyer.pdf” Ritta-Hedegaard_Kunst-i-sognegården_flyer.pdf – Downloadet 13 gange – 1 MB