Folkekirkens Familiestøtte

Folkekirkens familiestøtte er et initiativ, der støtter forældre, der vil skabe en god hverdag for familien. Folkekirkens Familiestøtte tilbyder forældresparring og forskellige kursusforløb til forældre.

Lystrup, Elsted og Elev Sogne samarbejder aktuelt med Folkekirkens Familiestøtte om kurset “Plej jeres parforhold”. Læs mere nedenfor.

www.folkekirkensfamiliestøtte.dk kan du læse mere om øvrige aktuelle kursustilbud og mere initiativet.

Giv parforholdet et boost – kursusforløb

Et samarbejde mellem Lystrup, Elev og Elsted Sogne samt Folkekirkens Familiestøtte

Annonce PREP Lystrup

Den hyppigste årsag til, at vi er utilfredse i vores parforhold, handler om kommunikation.

Til Folkekirkens Familiestøttes kursusforløb “Plej jeres parforhold”, som starter den 31. januar 2020 i Elev, får parrene blandt andet viden og redskaber til at skabe en bedre kommunikation.

“Har du nu igen bare ladet opvasken stå”, siger Pernille. Thomas sukker. Han føler sig kritiseret og kontrolleret af sin kone. Pernille tænker derimod, at han åbenbart er ligeglad. Hun føler sig ikke set og ikke forstået af sin mand.

Thomas og Pernille kunne være et hvilket som helst par. For alle par oplever indimellem, at de går skævt af hinanden, og der opstår konflikter. “Mænd og kvinder tænker forskelligt, og det kan gøre, at vi kommer til at tillægge hinanden nogle intentioner, som den anden ikke har. Pernille ønsker faktisk ikke at kritisere og kontrollere sin mand, men fordi hun ikke føler sig set og forstået, kommer hun alligevel til det.

Thomas elsker sin kone og sætter pris på alt det, hun gør. Han glemmer bare at fortælle og vise hende det,” fortæller psykolog og faglig konsulent i Folkekirkens Familiestøtte, Tina Mogensen.

Få fokus på den gode kommunikation ved at lytte

Kommunikationen er altafgørende for,hvordan vi har det med hinanden i hverdagen.

For at undgå at misforstå hinanden, er vi nødt til at blive gode til at lytte uden at putte vores egne forudindtagede opfattelser ind i det, vi hører.

På kursusforløbet “Plej jeres parforhold” er der netop fokus på den gode kommunikation, og man lærer og øver sig i at bruge samtaleteknikker, så man bliver bedre til at lytte og forstå hinanden. Derudover får man også indblik i, hvordan man kan møde udfordringer sammen, samt ideer til, hvordan man kan skabe mere glæde og tilfredshed sammen.

Kurset har ikke tidligere været udbudt i Lystrup, men forløbet er tidligere afholdt mange andre steder.

En deltager har tidligere sagt om forløbet:
“Et kursus, der er rammende og supergodt og virkelig bringer dagligdagens problematikker frem og giver os en grundig forklaring på, hvorfor vi agerer, som vi gør, og hvordan vi kommer videre.”

Kurset “Plej jeres parforhold” foregår i Elev Sognehus over tre moduler.

Modul 1:
Fredag den 31. januar til lørdag den 1. februar, kl. 9-16.

Modul 2:
Mandag den 30. marts kl. 18-21.

Modul 3:
Mandag den 25. maj kl. 18-21.

Det er for alle par med fælles eller sammenbragte børn, og der er ingen egenbetaling. Der er tilmelding på www.folkekirkensfamiliestotte.dk.