KOMMENDE UDSTILLINGER

Kunst i Sognegården – 2024/25

Fernisering og udstilling med Mathias Bransholm

Søndag d. 22. september 2024 inviterer Elsted Kirkes Kunstudvalg til fernisering på en ny udstilling ved kunstneren Mathias Bransholm.

Udstillingen vil kunne ses i Elsted Sognegård frem til januar 2025.

Lidt om Mathias Bransholm og hans værker:
Mathias Bransholm er kunstner fra Aarhus. Han er uddannet billedkunstlærer og arbejder i dag med mange områder og facetter af det kreative. Han er aktiv indenfor billedkunsten, men er også forfatter til bogen, ’EFTERTÆNKSOMHED og musiker (FRI FUGL)

Kunsten er centreret omkring legen med former i skabelsen af surrealistiske motiver. Det skal udvide og gerne prikke lidt til hjernen, fx gennem de skræve geometiske former i kollektionen, ”Mind Cubism”.

Mathias arbejder både med det abstrakte og mere det figurative. Humoren må gerne skinne igennem, hvilket er målet i de akavede ‘What’s My Story’-tegninger.

Mødegange

Fernisering og udstilling 

Søndag d. 26. januar 2025 inviterer Elsted Kirkes Kunstudvalg til fernisering på en ny udstilling ved kunstnerne Karen Rønne og Niels Tørring.

Udstillingen vil kunne ses i Elsted Sognegård frem til april 2025.

Lidt om Karen Rønne og Niels Tørring

 

DET NÆRE OG DET FJERNE

Efter et langt liv i musikkens tjeneste, er jeg blevet optaget af akvarelmaleriets muligheder for at udtrykke stemninger og sætte spor på papir.
Jeg begyndte at lære akvarelteknikkerne at kende på et kursus på Færøerne i 2001 hos Bardur Jacupson og blev i de følgende år især inspireret af svenske akvarelmalere. På kurser hos Anna Törnquist, Lars Holm, Hasse Karlsson og Lena Amstrand m.fl. har jeg lært, hvordan nogle farvepigmenter søger mod bunden af papiret (ansamlere) og andre vandrer på overfladen med vandet og lejrer sig i kanten mellem det våde og det tørre (kantbidere).


Det er spændende at opdage, hvordan man fanger lyset og gør billederne transparente med masser af vand, at en akvarel kan males med store og brede pensler, at farveblandingen kan dryppes eller hældes på papiret og at det halvvåde papir kan præges med spidse genstande mv.
Min motivkreds er dels landskaber og vandskaber, hvor disse teknikker kan skildre det perspektiviske i det nære og det fjerne, og dels alle former for liv i naturen, ofte i fabulerende abstraktioner:

folk, figurer og fænomener, som det kan ses på min hjemmeside www.karenroenne.com


En særlig fascination har jeg af ældre kvinder, som jeg selv:

MORLILLER, og jeg holder meget af at iagttage og skildre os, hvor og hvordan vi nu færdes efter at yngelpleje og arbejdsliv er tilbagelagt. Med nedsat tempo, syslende med det nære nødvendige, rimeligt afklarede, men stadig nysgerrigt funderende på tilværelsens snurrigheder.
Jeg holder af alle de spor af levet liv, som tegner sig som linjer i ansigt og krop og jeg går til tider så tæt på, at billedet kan blive helt abstrakt i sin uigenkendelighed.
Efterhånden er jeg også optaget af kropsprog og har moret mig med gentagelse af en figur på samme billede:
Senest har jeg sat fokus på samspillet mellem forskellige formationer af menneskefigurer og morer mig med nye teknikker som at male hele billedet grønt og så male figurerne ovenpå. En akvarelteknik, der kaldes lasering.

 

Karen Rønne

 

Niels Tørring

 

Jeg hedder Niels Tørring, bor i Kasted og jeg laver bronzefigurer.

Jeg startede for 6 år siden med kurser i skulptur- og bronzeteknik hos en kunstner i Skanderborg, og indrettede så mit eget værksted med ovn.

Jeg laver mine figurer af materialer som for eksempel bølgepap, papmaché, ostevoks, pinde og bark. Når figuren er færdig, støber jeg den ind i gips, brænder den ud, og støber den flydende bronze, så den danner figuren. I øjeblikket arbejder jeg med skulpturer med temaer fra hulemalerier i Sydeuropa. Der er bisoner, uldnæsehorn, mammutter og bjørne. En del fugle bliver det også til.

Kunst i sognegården

Læs mere

Aktuel udstilling

Læs mere

Tidligere udstillinger

Læs mere