0 All Booked All Booked All Booked 5414 Sommerstafet – Kanter & sprækker https://www.elstedkirke.dk/?event=sommerstafet-kanter-spraekker-2706&event_date=2019-06-27&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2019-06-27

Sommerstafet – Kanter & sprækker


  • VEJVISER & PRINT
2019-06-27 19:30 2019-06-27 21:30 Europe/Copenhagen Sommerstafet – Kanter & sprækker

. SOMMERSTAFET  – “KANTER & SPRÆKKER” Torsdag d. 27. juni kl. 19.30 -21.30 OBS! Foredraget foregår i Lystrup Kirke Mennesker på kanten – og musikkens sprækker af lys Foredrag ved Kirsten Saurus Mehlsen og Søren Rønnehøj Kirsten Saurus Mehlsen har i syv år arbejdet som musikmedarbejder på det lukkede, topsikre fængsel Enner Mark ved Horsens. Hun fortæller om at være sammen med fanger, som for manges vedkommende er mennesker på kanten. Kisten Mehlsen fortæller, hvordan det er at manøvrere på en arbejdsplads med maksimal sikkerhed, hvor fangerne er inddelt i grupperinger, der ikke må være sammen med hinanden. Om at dirigere tre forskellige fangekor, og om at styre et band, hvor de fleste, som udgangspunkt, ikke kan spille. Om at ”så små frø” og opleve, at de slår rod, og hvordan musikken kan være med til at lette afsoningen og bringe sprækker af lys og glæde ind i den ofte barske hverdag. Kirsten Mehlsen er uddannet musikpædagog og musikterapeut og har før sit fængselsarbejde undervist på musik-, efter-, fri- og højskoler. Søren Rønnehøj har haft flere små domme, som for det meste er afsonet i åbne fængsler. Med den sidste dom, som blev afsonet i Enner Mark fængsel, har Søren tilbragt i alt syv år bag tremmer. Han fortæller bl.a. om værdien af at have mulighed for at deltage i kor og musik, mens man afsoner. Om sommerstafetten: Så er syv kirker i Aarhus Nord igen gået sammen om en herlig sommerstafet. Denne gang kommer det til at handle om at leve på kanten, som sårbar, som politiker, som lovbryder, som forretningsmand og som kunstner. Der blive fortællinger om mennesker, som livet er gået skævt for. Men der bliver også masser af sprækker, som lyset kan trænge igennem. Sådan omfavnes vi af det håb, der kommer til os gennem identitetsskabende fortællinger, gennem sang og musik, gennem kunst og kreativitet, gennem skønhed og tro. For livet er da værd at leve på trods af det som smerter … Det er gratis at deltage i stafetten ”Kanter & Sprækker”.Tilmelding er ikke nødvendig, og man er naturligvis ikke forpligtet på at deltage i samtlige aftner. Sommerstafetten er et samarbejde mellem Elsted, Lystrup, Skødstrup, Elev, Skæring, Hjortshøj og Egå sogne. Download folderen om sommerstafetten her, og læs om alle arrangementerne i sommerstafetten:

Lystrup Centervej 80, 8520 Lystrup

.
SOMMERSTAFET  – “KANTER & SPRÆKKER”


Torsdag d. 27. juni
kl. 19.30 -21.30
OBS! Foredraget foregår i Lystrup Kirke


Mennesker på kanten – og musikkens sprækker af lys
Foredrag ved Kirsten Saurus Mehlsen og Søren Rønnehøj

Kirsten Saurus Mehlsen har i syv år arbejdet som musikmedarbejder på det lukkede, topsikre fængsel Enner Mark ved Kirsten Saurus MehlsenHorsens. Hun fortæller om at være sammen med fanger, som for manges vedkommende er mennesker på kanten.
Kisten Mehlsen fortæller, hvordan det er at manøvrere på en arbejdsplads med maksimal sikkerhed, hvor fangerne er inddelt i grupperinger, der ikke må være sammen med hinanden. Om at dirigere tre forskellige fangekor, og om at styre et band, hvor de fleste, som udgangspunkt, ikke kan spille. Om at ”så små frø” og opleve, at de slår rod, og hvordan musikken kan være med til at lette afsoningen og bringe sprækker af lys og glæde ind i den ofte barske hverdag.
Kirsten Mehlsen er uddannet musikpædagog og musikterapeut og har før sit fængselsarbejde undervist på musik-, efter-, fri- og højskoler.

Søren Rønnehøj har haft flere små domme, som for det meste er afsonet i åbne fængsler. Med den sidste dom, som blev afsonet i Enner Mark fængsel, har Søren tilbragt i alt syv år bag tremmer. Han fortæller bl.a. om værdien af at have mulighed for at deltage i kor og musik, mens man afsoner.

Om sommerstafetten:
Så er syv kirker i Aarhus Nord igen gået sammen om en herlig sommerstafet. Denne gang kommer det til at handle
om at leve på kanten, som sårbar, som politiker, som lovbryder, som forretningsmand og som kunstner. Der blive fortællinger om mennesker, som livet er gået skævt for. Men der bliver også masser af sprækker, som lyset kan trænge igennem. Sådan omfavnes vi af det håb, der kommer til os gennem identitetsskabende fortællinger, gennem sang og musik, gennem kunst og kreativitet, gennem skønhed og tro. For livet er da værd at leve på trods af det som smerter …

Det er gratis at deltage i stafetten ”Kanter & Sprækker”.Tilmelding er ikke nødvendig, og man er naturligvis ikke forpligtet på at deltage i samtlige aftner.

Sommerstafetten er et samarbejde mellem Elsted, Lystrup, Skødstrup, Elev, Skæring, Hjortshøj og Egå sogne.

Download folderen om sommerstafetten her, og læs om alle arrangementerne i sommerstafetten: