0 All Booked All Booked All Booked 5405 Sommerstafet – Kanter & sprækker https://www.elstedkirke.dk/?event=sommerstafet-kanter-spraekker-1306&event_date=2019-06-13&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2019-06-13

Sommerstafet – Kanter & sprækker


  • VEJVISER & PRINT
2019-06-13 19:30 2019-06-13 21:30 Europe/Copenhagen Sommerstafet – Kanter & sprækker

. SOMMERSTAFET  – “KANTER & SPRÆKKER” Torsdag d. 13. juni kl. 19.30 -21.30 Erik Scavenius – Mellem løgn og overlevelse Foredrag ved Birgithe Kosovic Få statsledere har haft så enkel og så vanskelig en opgave som Erik Scavenius: at frelse sit land fra en verdenskrig. Få statsledere er lykkedes så dygtigt med den. Få har været så forhadt. Gik Scavenius til kanten rent moralsk eller fandt han den sprække, der gjorde, at et lille ligegyldigt land i det store spil ikke blev ædt helt? Gjorde han kun det nødvendige ved at bøje sig så dybt for tyskerne? Eller opgav han noget altafgørende for Danmark? Hvor meget af sin frihed skal man ofre for freden? Hvor meget af sin fred skal man ofre for friheden? Hvordan svarer man uden at miste sig selv? Forfatter Birgithe Kosovic fortæller med udgangspunkt i sin roman i to bind ”Den inderste fare”, et politisk, personligt romanportræt af Scavenius, om manden bag masken. Foredraget er støttet af Dette foredrag er også en del af LiteratureXchange-festivalen, som finder sted i Aarhus fra d. 13. juni- 23. juni 2019. Læs mere om festivalen på https://www.litx.dk/ Om sommerstafetten: Så er syv kirker i Aarhus Nord igen gået sammen om en herlig sommerstafet. Denne gang kommer det til at handle om at leve på kanten, som sårbar, som politiker, som lovbryder, som forretningsmand og som kunstner. Der blive fortællinger om mennesker, som livet er gået skævt for. Men der bliver også masser af sprækker, som lyset kan trænge igennem. Sådan omfavnes vi af det håb, der kommer til os gennem identitetsskabende fortællinger, gennem sang og musik, gennem kunst og kreativitet, gennem skønhed og tro. For livet er da værd at leve på trods af det som smerter … Det er gratis at deltage i stafetten ”Kanter & Sprækker”.Tilmelding er ikke nødvendig, og man er naturligvis ikke forpligtet på at deltage i samtlige aftner. Sommerstafetten er et samarbejde mellem Elsted, Lystrup, Skødstrup, Elev, Skæring, Hjortshøj og Egå sogne. Download folderen om sommerstafetten her, og læs om alle arrangementerne i sommerstafetten:

Elsted Kirkeplads 1, 8520 Lystrup, Danmark

.
SOMMERSTAFET  – “KANTER & SPRÆKKER”


Torsdag d. 13. juni
kl. 19.30 -21.30


Erik Scavenius – Mellem løgn og overlevelseBirgithe kosovic_pressefoto
Foredrag ved Birgithe Kosovic

Få statsledere har haft så enkel og så vanskelig en opgave som Erik Scavenius: at frelse sit land fra en verdenskrig. Få statsledere er lykkedes så dygtigt med den. Få har været så forhadt.

Gik Scavenius til kanten rent moralsk eller fandt han den sprække, der gjorde, at et lille ligegyldigt land i det store spil ikke blev ædt helt? Gjorde han kun det nødvendige ved at bøje sig så dybt for tyskerne? Eller opgav han noget altafgørende for Danmark?

Hvor meget af sin frihed skal man ofre for freden? Hvor meget af sin fred skal man ofre for friheden? Hvordan svarer man uden at miste sig selv?

Forfatter Birgithe Kosovic fortæller med udgangspunkt i sin roman i to bind ”Den inderste fare”, et politisk, personligt romanportræt af Scavenius, om manden bag masken.

Foredraget er støttet af
Kunstfonden_LOGO_small_JPG

Dette foredrag er også en del af LiteratureXchange-festivalen, som finder sted i Aarhus fra d. 13. juni- 23. juni 2019. Læs mere om festivalen på https://www.litx.dk/

Om sommerstafetten:

Så er syv kirker i Aarhus Nord igen gået sammen om en herlig sommerstafet. Denne gang kommer det til at handle
om at leve på kanten, som sårbar, som politiker, som lovbryder, som forretningsmand og som kunstner. Der blive fortællinger om mennesker, som livet er gået skævt for. Men der bliver også masser af sprækker, som lyset kan trænge igennem. Sådan omfavnes vi af det håb, der kommer til os gennem identitetsskabende fortællinger, gennem sang og musik, gennem kunst og kreativitet, gennem skønhed og tro. For livet er da værd at leve på trods af det som smerter …

Det er gratis at deltage i stafetten ”Kanter & Sprækker”.Tilmelding er ikke nødvendig, og man er naturligvis ikke forpligtet på at deltage i samtlige aftner.

Sommerstafetten er et samarbejde mellem Elsted, Lystrup, Skødstrup, Elev, Skæring, Hjortshøj og Egå sogne.

Download folderen om sommerstafetten her, og læs om alle arrangementerne i sommerstafetten: