0 All Booked All Booked All Booked 9391 Sommerstafet – Elsted https://www.elstedkirke.dk/?event=sommerstafet-elsted&event_date=2022-06-16&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2022-06-16

Sommerstafet – Elsted


  • VEJVISER & PRINT
2022-06-16 19:30 2022-06-16 21:30 Europe/Copenhagen Sommerstafet – Elsted

. SOMMERSTAFET  – “Tradition og fornyelse” Torsdag d. 16. juni kl. 19.30 -21.30 Elsted Sognegård Foredrag om dåbsritualet ved biskop over Fyens Stift, Tine Lindhardt. Dåbsritualet har stor betydning for mange mennesker. Det er desuden det ene af de to sakramenter i vores evangelisk lutherske folkekirke. Det ændrer man ikke ’bare sådan. Ikke desto mindre anmoder biskopperne nu Kirkeministeriet om at nedsætte en dåbskommission, der skal drøfte og overveje eventuelle ændringer af dåbsritualet, for eksempel sproglige ændringer og mulighed for andre tekstlæsninger og bønner. Det rejser naturligt en række spørgsmål, for hvorfor gør biskopperne det, hvad er baggrunden for det, og hvad vil det føre til? Det er vigtige spørgsmål om et uhyre væsentligt emne, for det handler om dåbens betydning, kirkeligt, teologisk og folkeligt. Foto: Ard Jongsma Om sommerstafetten: En række kirker i Aarhus Nordre Provsti er igen gået sammen om en herlig sommerstafet, hvor det overordnede tema er kirkens liturgi. Læs mere her: Elsted Kirke – Fælles sommerstafet    

Elsted Kirkeplads 1, 8520 Lystrup

.
SOMMERSTAFET  – “Tradition og fornyelse”


Torsdag d. 16. juni kl. 19.30 -21.30
Elsted Sognegård


Foredrag om dåbsritualet ved biskop over Fyens Stift, Tine Lindhardt.

Dåbsritualet har stor betydning for mange mennesker. Det er desuden det ene af de to sakramenter i vores evangelisk lutherske folkekirke. Det ændrer man ikke ’bare sådan.
Ikke desto mindre anmoder biskopperne nu Kirkeministeriet om at nedsætte en dåbskommission, der skal drøfte og overveje eventuelle ændringer af dåbsritualet, for eksempel sproglige ændringer og mulighed for andre tekstlæsninger og bønner. Det rejser naturligt en række spørgsmål, for hvorfor gør biskopperne det, hvad er baggrunden for det, og hvad vil det føre til? Det er vigtige spørgsmål om et uhyre væsentligt emne, for det handler om dåbens betydning, kirkeligt, teologisk og folkeligt.
Tine Lindhardt i præstekjole foto Ard Jongsma, formindsketDåb - logo
Foto: Ard Jongsma
Om sommerstafetten:

En række kirker i Aarhus Nordre Provsti er igen gået sammen om en herlig sommerstafet, hvor det overordnede tema er kirkens liturgi.

Læs mere her: Elsted Kirke – Fælles sommerstafet