0 All Booked All Booked All Booked 9501 Sommerstafet – Egå https://www.elstedkirke.dk/?event=sommerstafet-egaa&event_date=2022-08-17&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2022-08-17

Sommerstafet – Egå


  • VEJVISER & PRINT
2022-08-17 19:30 2022-08-17 21:30 Europe/Copenhagen Sommerstafet – Egå

. SOMMERSTAFET  – “Tradition og fornyelse” Onsdag 17. august kl. 19.30 -21.30 Egå Kirke Koncertfortælling med den Danske Salmeduo og Iben Krogsdal – sorgen og glæden En gudstjeneste er et samspil mellem tekster, liturgi, ritualer, rum, musik og meget andet. Og så den salmesang, der ret beset fylder halvdelen af enhver gudstjeneste. Mens liturgien ofte har været genstand for dramatiske fornyelser og voldsomme diskussioner, har salmerne gennem århundreder gennemgået en stadig, levende bevægelse, og denne bevægelse mellem gammelt og nyt vil blive sat i ord og musik denne aften. Den Danske Salmeduo består af pianist Hans Esbjerg og saxofonist Christian Vuust. Gennem en årrække har de ved utallige koncerter nyfortolket de traditionelle salmemelodier. Iben Krogsdal har skabt tekster til en række kor- og sangværker, ligesom hun er repræsenteret med salmer og sange i en række sangbøger og salmebogstillæg. 10 af hendes tekster er med i den nye Højskolesangbog.  Om sommerstafetten: En række kirker i Aarhus Nordre Provsti er igen gået sammen om en herlig sommerstafet, hvor det overordnede tema er kirkens liturgi. Læs mere her: Elsted Kirke – Fælles sommerstafet    

Egå Mosevej 7, 8250 Egå

.
SOMMERSTAFET  – “Tradition og fornyelse”


Onsdag 17. august kl. 19.30 -21.30
Egå Kirke


Koncertfortælling med den Danske Salmeduo og Iben Krogsdal – sorgen og glæden

En gudstjeneste er et samspil mellem tekster, liturgi, ritualer, rum, musik og meget andet. Og så den salmesang, der ret beset fylder halvdelen af enhver gudstjeneste.

Mens liturgien ofte har været genstand for dramatiske fornyelser og voldsomme diskussioner, har salmerne gennem århundreder gennemgået en stadig, levende bevægelse, og denne bevægelse mellem gammelt og nyt vil blive sat i ord og musik denne aften.

Den Danske Salmeduo består af pianist Hans Esbjerg og saxofonist Christian Vuust. Gennem en årrække har de ved utallige koncerter nyfortolket de traditionelle salmemelodier. Iben Krogsdal har skabt tekster til en række kor- og sangværker, ligesom hun er repræsenteret med salmer og sange i en række sangbøger og salmebogstillæg. 10 af hendes tekster er med i den nye Højskolesangbog.

 Om sommerstafetten:

En række kirker i Aarhus Nordre Provsti er igen gået sammen om en herlig sommerstafet, hvor det overordnede tema er kirkens liturgi.

Læs mere her: Elsted Kirke – Fælles sommerstafet