0 All Booked All Booked All Booked 4631 Sangaften https://www.elstedkirke.dk/?event=sangaften&event_date=2018-10-09&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2018-10-09

Sangaften


  • VEJVISER & PRINT
2018-10-09 19:30 2018-10-09 21:30 Europe/Copenhagen Sangaften

SANGAFTEN med Poul Christian Balslev, organist v. Vor Frue Kirke i Svendborg og komponist Tirsdag d. 9. oktober kl. 19:30 I foråret afholdt vi den første sangaften i min tid som organist. Det var en skøn aften, som vi nu følger op på. I foråret var det mig som afholdt den, og nu har jeg inviteret Poul Christian Balslev til at komme og vælge sange og fortælle om dem. Han er organist ved Vor Frue Kirke i Svendborg. Desuden meget aktiv som komponist af både salmer, sange, orgelværker samt korværker. I en periode har han været højskolelærer, og han er forfatter til en bog om komponisten Thorvald Aagaard. Denne aften vil han under overskriften ”Vor folkesangs fire store” udvælge sange og fortælle om komponisterne Carl Nielsen, Thomas Laub, Thorvald Aagaard og Oluf Ring. Fællessangen havde en opblomstringstid i starten af 1900-tallet, og en vigtig faktor var disse fire komponister. De bidrog alle med gode sangbare melodier, som stadig holder den dag i dag. Vi skal høre om komponisternes særpræg, deres forhold til og syn på hinanden samt deres fælles mission. Og vigtigst af alt, så skal vi synge mange af deres sange. I pausen vil der være et traktement af lidt af spise og drikke. Gratis adgang.  

Elsted Kirkeplads 1, 8520 Lystrup, Danmark

SANGAFTEN
med Poul Christian Balslev, organist v. Vor Frue Kirke i Svendborg og komponist


Tirsdag d. 9. oktober
kl. 19:30


I foråret afholdt vi den første sangaften i min tid som organist. Det var en skøn aften, som vi nu følger op på. I foråret var det mig som afholdt den, og nu har jeg inviteret Poul Christian Balslev til at komme og vælge sange og fortælle om dem. Han er organist ved Vor Frue Kirke i Svendborg. Desuden meget aktiv som komponist af både salmer, sange, orgelværker samt korværker. I en periode har han været højskolelærer, og han er forfatter til en bog om komponisten Thorvald Aagaard.

Denne aften vil han under overskriften ”Vor folkesangs fire store” udvælge sange og fortælle om komponisterne Carl Nielsen, Thomas Laub, Thorvald Aagaard og Oluf Ring. Fællessangen havde en opblomstringstid i starten af 1900-tallet, og en vigtig faktor var disse fire komponister. De bidrog alle med gode sangbare melodier, som stadig holder den dag i dag. Vi skal høre om komponisternes særpræg, deres forhold til og syn på hinanden samt deres fælles mission. Og vigtigst af alt, så skal vi synge mange af deres sange.

I pausen vil der være et traktement af lidt af spise og drikke.

Gratis adgang.

Pressebillede Poul Chr Balslev_sangaften