0 All Booked All Booked All Booked 2871 Lutherstafet: Egå https://www.elstedkirke.dk/?event=lutherstafet-egaa&event_date=2024-04-19&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2024-04-19

Lutherstafet: Egå


  • VEJVISER & PRINT
2024-04-19 19:30 2024-04-19 21:30 Europe/Copenhagen Lutherstafet: Egå

. . . . . LUTHERSTAFET Onsdag d. 14. juni i Egå Kirke kl. 19:30 Erik Kelstrup: Eberhard Jüngel, en luthersk teolog på nutidens præmisser. Man skal ikke læse meget af den tyske teolog Eberhard Jüngel, før det står klart, at her har man med en ægte arvtager til Luther at gøre. Der henvises ikke bare hyppigt til den gamle Wittenbergmester, indholdsmæssigt støder man igen og igen på lutherske mærkesager. Men Jüngel er en nutidig teolog. Det handler for ham aldrig om bare at stille arvesølvet pænt og poleret frem til skue. Nej, Luther bliver brugt. Arvesølvet kommer i sving i forsøget på at få ordentlig fat i tidens problemstillinger. Det kommer der megen god og inspirerende teologi ud af. Tanker, som taler direkte ind i vor tid. Foredraget vil give et indblik i Jüngels teologi og på den baggrund forsøge at påvise, hvor relevant det er, stadigt at drive luthersk teologi. Erik Kelstrup er teolog, foredragsholder og præst ved Ormslev Kirke. www.egaakirke.dk

Egå Mosevej 7, 8250 Egå, Danmark

.
.
.

.
.

LUTHERSTAFET


Onsdag d. 14. juni i Egå Kirke
kl. 19:30


Erik Kelstrup: Eberhard Jüngel, en luthersk teolog på nutidens præmisser.

Man skal ikke læse meget af den tyske teolog Eberhard Jüngel, før det står klart, at her har man med en ægte arvtager til Luther at gøre. Der henvises ikke bare hyppigt til den gamle Wittenbergmester, indholdsmæssigt støder man igen og igen på lutherske mærkesager.

Men Jüngel er en nutidig teolog. Det handler for ham aldrig om bare at stille arvesølvet pænt og poleret frem til skue. Nej, Luther bliver brugt. Arvesølvet kommer i sving i forsøget på at få ordentlig fat i tidens problemstillinger.

Det kommer der megen god og inspirerende teologi ud af. Tanker, som taler direkte ind i vor tid. Foredraget vil give et indblik i Jüngels teologi og på den baggrund forsøge at påvise, hvor relevant det er, stadigt at drive luthersk teologi. Erik Kelstrup er teolog, foredragsholder og præst ved Ormslev Kirke.

www.egaakirke.dk