0 All Booked All Booked All Booked 3147 Litteraturkredsen læser “Mesteren og Margarita https://www.elstedkirke.dk/?event=litteraturkredsen-laeser-mesteren-og-margarita&event_date=2024-05-24&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2024-05-24

Litteraturkredsen læser “Mesteren og Margarita


  • VEJVISER & PRINT
2024-05-24 19:30 2024-05-24 21:30 Europe/Copenhagen Litteraturkredsen læser “Mesteren og Margarita

. . . . . LITTERATURKREDS “Mesteren og Margarita” af Mikhail Bulgakov Torsdag d. 21. september kl. 19:30 Vi bevæger os atter i det russiske univers og denne gang i det univers, som udfolder sig i mesterklassikeren “Mesteren og Margarita” af Mikhail Bulgakov. Forlaget Rosinate skriver således om denne bog, som vi har valgt at læse som den første i sæson 2017/: “I mellemkrigstidens Moskva dukker Satan op i skikkelse af manden Woland. I selskab med et slæng af banditter og en skydegal kat, der går på to ben, spiller han skak, drikker champagne og infiltrerer byens kulturelle verden. En del af denne verden er Mesteren, der skriver på sin store roman om Pontius Pilatus, der lod Jesus korsfæste. Men ingen vil binde an med at udgive værket, og Mesteren ender på en galeanstalt, uden at den hemmelige kæreste, Margarita, forstår, hvad der er sket. Ved Wolands mellemkomst – han straffer forlæggerne for deres tøven – får Margarita imidlertid skaffet Mesteren oprejsning, og selv oplever hun det utrolige at blive inviteret til bal hos Satan selv. Her optræder hun som ballets underskønne, rituelt indviede dronning og belønnes i sidste ende med at blive genforenet med Mesteren. Mesteren og Margarita er veloplagt, actionmættet, absurd og fantastisk læsning – og så rummer romanen politiske lag og et blik for det dæmoniske i samfundet, som kan få det til at gyse i enhver. Således var romanen i årtier forbudt i Sovjetunionen, fordi den ikke bare var litterært mesterlig, men også beskrev Stalintidens politiske forhold på en prik” Vel mødt til endnu en god aften i litteraturens tegn!  

Elsted Kirkeplads 1, 8520 Lystrup, Danmark

.
.
.
.
.

LITTERATURKREDS
“Mesteren og Margarita” af Mikhail Bulgakov


Torsdag d. 21. september
kl. 19:30


Vi bevæger os atter i det russiske univers og denne gang i det univers, som udfolder sig i mesterklassikeren “Mesteren og Margarita” af Mikhail Bulgakov.

Forlaget Rosinate skriver således om denne bog, som vi har valgt at læse som den første i sæson 2017/:

“I mellemkrigstidens Moskva dukker Satan op i skikkelse af manden Woland. I selskab med et slæng af banditter og en skydegal kat, der går på to ben, spiller han skak, drikker champagne og infiltrerer byens kulturelle verden. En del af denne verden er Mesteren, der skriver på sin store roman om Pontius Pilatus, der lod Jesus korsfæste. Men ingen vil binde an med at udgive værket, og Mesteren ender på en galeanstalt, uden at den hemmelige kæreste, Margarita, forstår, hvad der er sket. Ved Wolands mellemkomst – han straffer forlæggerne for deres tøven – får Margarita imidlertid skaffet Mesteren oprejsning, og selv oplever hun det utrolige at blive inviteret til bal hos Satan selv. Her optræder hun som ballets underskønne, rituelt indviede dronning og belønnes i sidste ende med at blive genforenet med Mesteren.

Mesteren og Margarita er veloplagt, actionmættet, absurd og fantastisk læsning – og så rummer romanen politiske lag og et blik for det dæmoniske i samfundet, som kan få det til at gyse i enhver.

Således var romanen i årtier forbudt i Sovjetunionen, fordi den ikke bare var litterært mesterlig, men også beskrev Stalintidens politiske forhold på en prik”

Vel mødt til endnu en god aften i litteraturens tegn!

Mesteren og margarita