0 All Booked All Booked All Booked 4569 Litteraturkreds: Passionsblomsten https://www.elstedkirke.dk/?event=litteraturkreds&event_date=2018-10-25&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2018-10-25

Litteraturkreds: Passionsblomsten


  • VEJVISER & PRINT
2018-10-25 19:30 2018-10-25 21:30 Europe/Copenhagen Litteraturkreds: Passionsblomsten

      LITTERATURKREDS “Passionsblomsten” af Bodil Wamberg Torsdag d. 25. oktober kl. 19:30 Denne aften mødes vi for at gennemgå bogen ”Passionsblomsten” af Bodil Wamberg. I 1850 udkom en tilsyneladende beskeden lille bog: Clara Raphael. Tolv Breve. Men det skulle vise sig, at Tolv Breve langt fra var beskeden. Var en bombe sprængt midt i København, kunne sindsbevægelsen næppe have været større. Med sine nye revolutionerende synspunkter på kvindernes ufrie stilling i forhold til mændene blæste den lille bog kønskampen ind over Danmark. Digteren Johan Ludvig Heiberg havde sit forord karakteriseret den ganske unge forfatterinde Mathilde Fibiger, der lå bag pseudonymet Clara Raphael – som en passionsblomst i en kålhave. Men hvem var så denne kvinde, der hidtil havde levet sit lydige liv i familiens skød, og pludselig skød til vejrs på det litterære parnas? Det vedblev at være en gåde. Hvad der egentlig gemte sig bag billedet af passionsblomsten, lærte man aldrig at forstå. Og for halvandet hundrede år siden forsvandt pioneren Mathilde Fibiger ud i anonymiteten næsten lige så pludseligt, som hun var dukket op. Bodil Wamberg tegner et levende portræt af en talentfuld kvinde i et kvindefjendsk samfund, og af en snæversynet og ualmindelig smålig familie.  

Elsted Kirkeplads 1, 8520 Lystrup, Danmark

 

 

 


LITTERATURKREDS
“Passionsblomsten” af Bodil Wamberg
Torsdag d. 25. oktober
kl. 19:30


Denne aften mødes vi for at gennemgå bogen ”Passionsblomsten” af Bodil Wamberg. I 1850 udkom en tilsyneladende beskeden lille bog: Clara Raphael. Tolv Breve. Men det skulle vise sig, at Tolv Breve langt fra var beskeden. Var en bombe sprængt midt i København, kunne sindsbevægelsen næppe have været større. Med sine nye revolutionerende synspunkter på kvindernes ufrie stilling i forhold til mændene blæste den lille bog kønskampen ind over Danmark.

Digteren Johan Ludvig Heiberg havde sit forord karakteriseret den ganske unge forfatterinde Mathilde Fibiger, der lå bag pseudonymet Clara Raphael – som en passionsblomst i en kålhave. Men hvem var så denne kvinde, der hidtil havde levet sit lydige liv i familiens skød, og pludselig skød til vejrs på det litterære parnas? Det vedblev at være en gåde. Hvad der egentlig gemte sig bag billedet af passionsblomsten, lærte man aldrig at forstå. Og for halvandet hundrede år siden forsvandt pioneren Mathilde Fibiger ud i anonymiteten næsten lige så pludseligt, som hun var dukket op.

Bodil Wamberg tegner et levende portræt af en talentfuld kvinde i et kvindefjendsk samfund, og af en snæversynet og ualmindelig smålig familie.

passionsblomsten