0 All Booked All Booked All Booked 8782 Koncert – Dejlig er jorden https://www.elstedkirke.dk/?event=koncert-dejlig-er-jorden&event_date=2024-05-22&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2024-05-22

Koncert – Dejlig er jorden


  • VEJVISER & PRINT
2024-05-22 16:00 2024-05-22 17:30 Europe/Copenhagen Koncert – Dejlig er jorden

. KO KONCERT Et nyt juleoratorium – Dejlig er jorden 3. søndag i advent – søndag d. 12. december kl. 16.00 i Risskov kirke KONCERTEN ER DESVÆRRE UDSOLGT Et samarbejde mellem Elsted, Lystrup og Risskov Kirker har gjort det muligt for første gang i Århus at kunne opleve opførelsen af Dejlig er Jorden. Dejlig er Jorden er et nyskrevet juleoratorium på dansk, der handler om, hvad Julen betyder for nutidsmennesker, og hvad denne vigtige højtid gør ved os og ved relationerne imellem os. Til forskel fra de kendte juleværker som Händels Messias og Bachs Juleoratorium er Dejlig er Jorden en dramatiseret koncert, hvor 4 karakterer gennem sang og musik samtaler og fortæller om deres personlige forhold til Julen og til hinanden. På den måde spiller Dejlig er Jorden både op til, med og imod de kendte juleklassikere. Værket beskriver og undersøger spændingsfeltet mellem en traditionel kristen højtid og nutidens fejring af familie og fællesskab, og kirkerummet er valgt som ramme for denne fortælling, fordi det i sig selv er ladet med et hav af relevante konnotationer og en særlig stemning. Titlen Dejlig er Jorden hentyder til den kendte salme af B.S. Ingemann, der løber som en rød tråd gennem hele værket; musikalsk i form af citater og fragmenter af melodien og på det tekstlige plan i form af referencer til det tankegods, som salmen er baseret på. På udvalgte steder vil salmen klinge i en ny gendigtet skikkelse, og publikum vil blive inviteret til at synge med, og bliver dermed en integreret del af opførelsen. Musikken er af Andy Pape og teksten af Iben Krogsdal, der har forfattet en stærk, smuk og særdeles vedkommende tekst, der både berører og bevæger. Musik og tekst udfolder sig i et nutidigt univers med en bred og let tilgængelig appel, og med en spilletid på ca. 70 minutter uden pause er forestillingen tænkt som en tankevækkende og inspirerende oplevelse for alle alders- og publikumsgrupper. Sangere og musikere optræder uden dirigent, og denne direkte kommunikation understreges af en stemningsskabende lyssætning. Opførelsen vil være semiscenisk, så sangerne synger udenad og inddrager rummet i opførelsen. Medvirkende: Sangere: Helene Hvass, Helle Grarup, Christian Damsgaard og Teit Kanstrup Musikere: Violin, bratsch, cello, fløjte, klarinet, synthesizer og slagtøj Komponist: Andy Pape Librettist: Iben Krogsdal Entré: 120 kr. for voksne og 75 kr. for unge under 25/studerende/pensionister. Billetlink: https://billetto.dk/e/dejlig-er-jorden-nyt-juleoratorium-i-risskov-kirke-tickets-567266  

Elsted Kirkeplads 1, 8520 Lystrup

.
KO

KONCERT
Et nyt juleoratorium – Dejlig er jorden
3. søndag i advent – søndag d. 12. december kl. 16.00 i Risskov kirke


KONCERTEN ER DESVÆRRE UDSOLGT

Link til billetter

Et samarbejde mellem Elsted, Lystrup og Risskov Kirker har gjort det muligt for første gang i Århus at kunne opleve opførelsen af Dejlig er Jorden.

Kirkekoncert

Dejlig er Jorden er et nyskrevet juleoratorium på dansk, der handler om, hvad Julen betyder for nutidsmennesker, og hvad denne vigtige højtid gør ved os og ved relationerne imellem os.

Til forskel fra de kendte juleværker som Händels Messias og Bachs Juleoratorium er Dejlig er Jorden en dramatiseret koncert, hvor 4 karakterer gennem sang og musik samtaler og fortæller om deres personlige forhold til Julen og til hinanden. På den måde spiller Dejlig er Jorden både op til, med og imod de kendte juleklassikere.

Værket beskriver og undersøger spændingsfeltet mellem en traditionel kristen højtid og nutidens fejring af familie og fællesskab, og kirkerummet er valgt som ramme for denne fortælling, fordi det i sig selv er ladet med et hav af relevante konnotationer og en særlig stemning.

Titlen Dejlig er Jorden hentyder til den kendte salme af B.S. Ingemann, der løber som en rød tråd gennem hele værket; musikalsk i form af citater og fragmenter af melodien og på det tekstlige plan i form af referencer til det tankegods, som salmen er baseret på. På udvalgte steder vil salmen klinge i en ny gendigtet skikkelse, og publikum vil blive inviteret til at synge med, og bliver dermed en integreret del af opførelsen.

Musikken er af Andy Pape og teksten af Iben Krogsdal, der har forfattet en stærk, smuk og særdeles vedkommende tekst, der både berører og bevæger. Musik og tekst udfolder sig i et nutidigt univers med en bred og let tilgængelig appel, og med en spilletid på ca. 70 minutter uden pause er forestillingen tænkt som en tankevækkende og inspirerende oplevelse for alle alders- og publikumsgrupper.

Sangere og musikere optræder uden dirigent, og denne direkte kommunikation understreges af en stemningsskabende lyssætning. Opførelsen vil være semiscenisk, så sangerne synger udenad og inddrager rummet i opførelsen.

Medvirkende:
Sangere: Helene Hvass, Helle Grarup, Christian Damsgaard og Teit Kanstrup
Musikere: Violin, bratsch, cello, fløjte, klarinet, synthesizer og slagtøj
Komponist: Andy Pape
Librettist: Iben Krogsdal

Entré: 120 kr. for voksne og 75 kr. for unge under 25/studerende/pensionister.
Billetlink: https://billetto.dk/e/dejlig-er-jorden-nyt-juleoratorium-i-risskov-kirke-tickets-567266