0 All Booked All Booked All Booked 6460 AFLYST – Højskoleforeningen: Foredrag v. Gitte Tandrup https://www.elstedkirke.dk/?event=hoejskoleforeningen-foredrag-v-gitte-tandrup&event_date=2024-05-24&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2024-05-24

AFLYST – Højskoleforeningen: Foredrag v. Gitte Tandrup


  • VEJVISER & PRINT
2024-05-24 19:30 2024-05-24 21:30 Europe/Copenhagen AFLYST – Højskoleforeningen: Foredrag v. Gitte Tandrup

. . . Foredraget denne aften er aflyst iht. den aktuelle situation og myndighedernes anbefalinger vedr. coranavirus. . . HØJSKOLEFORENINGEN “Kunst og myte. Nedslag i dansk kunst med fortælling i sigte” ved Gitte Tandrup, kunsthistoriker, cand. mag. art. Torsdag d. 19. marts kl. 19.30 – 21.30 Nogle kunstnere arbejder med konkrete myter. Det kan være Leda med svanen, et grundtema for Arne Haugen Sørensen. Det kan være fortællingen om Orfeus og Eurydike, som Peter Brandes har arbejdet med. Andre insisterer på mytens kraft på en mere indirekte måde i deres kunst. Det gælder Asger Jorns Den tavse myte og Svend Wiig Hansens Oceania. Hvad er det, der siges i kunstværkerne? Foredraget vil søge at indkredse, hvad der er på spil. Der åbnes for konflikter. Der vises veje til at hele mennesket og verden. Der er intense råb om at genindsætte humanismen. Der vil også blive vist værker af Sonja Ferlov Mancoba, Else Alfelt, Rita Kernn Larsen og flere andre. Det er foreningens formål at formidle en folkelig debat og samtale om menneskelige og samfundsmæssige spørgsmål. Det koster 100 kr. pr. år at være medlem. Man kan melde sig ind ved henvendelse til Kirsten Helborg Drews, tlf. 23 65 84 12, e-mail: kirsten.drews@c.dk. Ikke-medlemmer kan deltage i et normalt arrangement for 40 kr.

Elsted Kirkeplads 1, 8520 Lystrup, Danmark

.
.
.

Foredraget denne aften er aflyst iht. den aktuelle situation og myndighedernes anbefalinger vedr. coranavirus.

.
.

HØJSKOLEFORENINGEN
“Kunst og myte. Nedslag i dansk kunst med fortælling i sigte” ved Gitte Tandrup, kunsthistoriker, cand. mag. art.


Torsdag d. 19. marts
kl. 19.30 – 21.30


Nogle kunstnere arbejder med konkrete myter. Det kan være Leda med svanen, et grundtema for Arne Haugen Sørensen. Det kan være fortællingen om Orfeus og Eurydike, som Peter Brandes har arbejdet med. Andre insisterer på mytens kraft på en mere indirekte måde i deres kunst.

Det gælder Asger Jorns Den tavse myte og Svend Wiig Hansens Oceania. Hvad er det, der siges i kunstværkerne? Foredraget vil søge at indkredse, hvad der er på spil. Der åbnes for konflikter. Der vises veje til at hele mennesket og verden. Der er intense råb om at genindsætte humanismen. Der vil også blive vist værker af Sonja Ferlov Mancoba, Else Alfelt, Rita Kernn Larsen og flere andre.

Gitte Tandrup 2018


Det er foreningens formål at formidle en folkelig debat og samtale om menneskelige og samfundsmæssige spørgsmål. Det koster 100 kr. pr. år at være medlem. Man kan melde sig ind ved henvendelse til Kirsten Helborg Drews, tlf. 23 65 84 12, e-mail: kirsten.drews@c.dk. Ikke-medlemmer kan deltage i et normalt arrangement for 40 kr.